'YZ-YÖÖK, III. TÜBİTAK ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI'nda Lise Öğrencilerine Proje Yazma Konusunda Rehberlik Sağladı'

10.01.2024
"Yapay Zeka-Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğü, III. TÜBİTAK Öğrenci Çalıştayı'na katılarak öğrencilere etkili proje yazım süreçleri hakkında rehberlik yaptı. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi ve toplumsal fayda sağlayacak projeler üretmeleri vurgulandı."

8 Ocak 2024 tarihinde, Yapay Zeka-Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğü olarak, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "III. TÜBİTAK ÖĞRENCİ ÇALIŞTAYI"na katıldık. Çeşitli liselerden öğrenciler ve danışman öğretmenlerin bir araya geldiği bu platformda, önemli bilgi ve deneyimler paylaşıldı.

Çalıştayın başlangıcında gerçekleştirilen etkili bir proje yazım süreci için temel adımları ele alan Prof. Dr. Meltem Nurtanış Velioğlu'nun sunumu büyük ilgi gördü. Sunumda, kapsamlı bir literatür taramasının, özgün değerin, toplumsal faydanın ve benzeri unsurların bir proje yazımında ne kadar önemli olduğu  ele alındı. Katılımcılara, projelerini daha etkili ve güçlü hale getirebilmeleri için değerli ipuçları verildi.

Sunumun ardından, öğrencilerin geliştirdikleri proje fikirleri ve çalışmaları için sertifika ve plaket ödül töreni düzenlendi. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çoşkun'un da katıldığı bu törende, öğrencilerin proje yazma ve bilimsel çalışmalar yapma konusunda daha fazla desteklenmeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca, öğrencilerin toplumsal fayda sağlayacak projelerde başarılı olmaları için teşvik edilmeleri gerektiği üzerinde duruldu.

Çalıştayın son bölümünde, gruplar halinde düzenlenen oturumlarda öğrencilerin proje fikirleri detaylı bir şekilde tartışıldı. Yapay Zeka-Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğü olarak, öğrencilere proje fikirleri geliştirme ve yazma süreci konusunda rehberlik ederek, çeşitli öneriler sunarak destek olduk. Öğrencilerin vizyonlarını genişletmelerine ve topluma katkı sağlayacak projeler üretmelerine yardımcı olmak amacıyla yapılan bu etkinlik, geleceğin bilim insanlarını ve yenilikçi liderlerini yetiştirmek adına önemli bir adım oldu.