"Yapay Zeka ile Öğrenme ve Öğretme Süreçlerinin Desteklenmesi" Eğitim Semineri Gerçekleştirildi.

27.12.2023
Yapay Zeka araçlarının eğitimdeki potansiyelini keşfetmek üzere düzenlenen “Yapay Zeka ile Öğrenme ve Öğretme Süreçlerinin Desteklenmesi” adlı eğitim semineri Dr. Mehmet Bulut tarafından gerçekleştirildi.

ChatGPT başta olmak üzere Yapay Zekanın öğrenme ve öğretme süreçlerindeki rolüne odaklanan seminerde, yapay zeka teknolojilerinin daha etkileşimli ve kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunma kabiliyeti uygulamalı olarak anlatılmıştır. Yapay zekanın öğrenci performansını izleme, öğrenciye özgü öğrenme planları oluşturma ve ders aktivitesi hazırlama noktasında öğretim üyelerine yardımcı bir araç olarak kullanımı sunulmuştur.

Seminer sonunda katılımcılar, ChatGPT ve Yapay Zeka ile eğitim alandaki gelişmelerin yakından takip edilmesi amacıyla benzer seminerlerin düzenlenmesi ve yapay zekanın eğitimdeki rolünü daha iyi anlamak için akademik ve saha fırsatları yaratılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Eğitim seminerine katılan tüm öğretim üyesi ve ilgili kişilere teşekkürlerimizi sunarız.