Karşılaştırmalı Edebiyat & Aktif Öğrenme Atölyesi Gerçekleştirildi

30.10.2023
Karşılaştırmalı Edebiyat & Aktif Öğrenme Atölyesi Gerçekleştirildi
Yapay Zeka-Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğü ve Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü tarafından ortak yürütülen BAP 2228 “Aktif ve Dijital Öğrenme ile Modern Edebiyat Teorisinin Doğuşu Dersi” adlı proje kapsamında ‘Karşılaştırmalı Edebiyat ve Yenilikçi Öğrenme’ atölye çalışması gerçekleştirildi.

Karşılaştırmalı Edebiyat eğitimcilerinin ve öğrencilerinin ufkunu genişletmek amacıyla "Osmanlı Halifeliğinde 19. Yüzyıl Modern Edebiyat Teorisinin Ortaya Çıkışı" adlı ortak projemiz ile modern edebiyat teorisinin doğuşuna ışık tutan aktif öğrenme araçlarıyla zenginleştirilmiş, son teknoloji ürünü, tamamen dijitalleştirilmiş bir çevrimiçi ders oluşturmak amaçlamaktadır. Proje kapsamında düzenlediğimiz bu atölyede, dijital beşeri bilimler, dijital araç ve aktif öğrenme tekniklerinin Karşılaştırmalı Edebiyat ders tasarım alanındaki kullanımı örnekler üzerinden anlatılmıştır. Ayrıca öğrencilerimize sahip oldukları fikirleri projelere dönüştürmeleri noktasında ilham olması amacıyla yenilikçi ve dijital edebiyatın çeşitli küresel örnekleri sunulmuştur.

Atölyemize katılan değerli öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.