'İSTKA Destekli Yönetici ve Öğretmen Mükemmeliyet Merkezi Projesi: Okul Yöneticilerine Yönelik İlk Eğitim Programıyla Eğitim Kalitesinin Artırılması Hedefleniyor'

10.06.2024
"Başakşehir Okul Yöneticilerine Yönelik İlk Eğitim Programı: Eğitim Kalitesi İçin Yenilikçi Adım!"
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen "Yönetici ve Öğretmen Mükemmeliyet Merkezi Projesi" kapsamında gerçekleştirilen ilk eğitim programı, Yapay Zeka-Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğünün katkılarıyla  Başakşehir'deki okulların yöneticilerine yönelik olarak düzenlendi. Projenin başlangıcı niteliğindeki bu eğitim, bölgedeki eğitim kurumlarının yöneticilerini buluşturarak, eğitim kalitesinin artırılması ve liderlik becerilerinin geliştirilmesi hedefiyle gerçekleştirildi.

Başakşehir ilçesindeki tüm okulların yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen eğitim programı, hem katılımcılar hem de organizatörler açısından büyük ilgi gördü. Eğitim sürecinde, eğitim yönetimi, liderlik, takım oluşturma, iletişim becerileri gibi konular ele alındı. Ayrıca, güncel eğitim yaklaşımları ve teknolojik yeniliklerin okul yönetimine entegrasyonu konularında da detaylı bilgi aktarıldı.

Programa katılan yöneticiler, eğitimde edindikleri bilgilerin ve deneyimlerin okullarındaki uygulamalarına nasıl yansıyabileceği konusunda heyecan duyduklarını belirttiler. Özellikle, öğrenci başarısını artırmaya yönelik stratejilerin tartışıldığı oturumlar, katılımcılar arasında en ilgi çekici konular arasında yer aldı.

İSTKA tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Yapay Zeka-Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğü Başkanı Dr. Mehmet Akın Bulut'un gerçekleştirdiği "Yönetici ve Öğretmen Mükemmeliyet Merkezi Projesi", eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve okul yöneticilerinin kapasitesinin güçlendirilmesine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor. Gelecek dönemde de benzer eğitim programlarının düzenlenmesi planlanıyor.