Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

“Öz Yeterlilik Farkındalığı Kazanma ve Geliştirme” Atölyesi Gerçekleştirildi

14.11.2023
“Öz Yeterlilik Farkındalığı Kazanma ve Geliştirme” Atölyesi Gerçekleştirildi
Üniversitemiz öğrencilerinin öz-düzenleme becerilerini geliştirmeye yönelik büyük bir heyecanla hazırladığımız eğitim paketinin ilk serisi olan “Öz Yeterlilik Farkındalığı Kazanma ve Geliştirme” atölyesi gerçekleştirildi.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü yüksek lisans öğrencisi Elif Tuğba Altunel tarafından verilen eğitimde, üniversitemiz öğrencilerinin öz yeterlilik algısını geliştirmeye yönelik bir yaklaşım izlendi. Eğitime ilgi çekici bir hikaye ile başlayan Elif Tuğba Altunel, daha sonrasında öz-yeterliliğin ne olduğu, öz yeterliliğe sahip olan bireylerin nasıl özellikler gösterdiği, öz-yeterliliğin nasıl geliştirilebilineceği ve güçlü yanlarımızı keşfedebilmek için nasıl bir yol izlenebilineceği hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Geleneksel eğitimlerden farklı olarak aktif öğrenme tekniklerinin, dijital araçların ve öğrenci izleme-takip yaklaşımının benimsenildiği eğitimimize, öğrencilerimiz sordukları sorular ve paylaştıkları yorumlar ile büyük bir ilgi gösterdi.

Eğitimi veren Sayın Elif Tuğba Altunel’e ve kendi potansiyellerinin farkına varmak amacıyla eğitimimize katılan çok kıymetli öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.