Kütüphane Ekibi İle Sosyal Bilimlerde Yapay Zeka Dersine Yönelik Toplantı Gerçekleştirildi

17.10.2024
İbn Haldun Üniversitesi Yapay Zeka-Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğü olarak, kütüphane ekibi ile Sosyal Bilimlerde Yapay Zeka dersinin içeriği ve işleyişine yönelik önemli bir toplantı gerçekleştirdik.

İbn Haldun Üniversitesi Yapay Zeka- Yenilikçi Öğrenme ve Öğretme Koordinatörlüğü olarak, yakın zamanda açılması planlanan "Sosyal Bilimlerde Yapay Zeka" dersi kapsamında kütüphane ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda, dersin içeriği, kullanılacak yapay zeka araçları, asenkron yürütülecek ders sürecinin işleyişi ve iki ekip arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği alanları ele alındı. Bu ders, sosyal bilimler alanında yapay zeka temelli yaklaşımlar sunarak öğrencilerin analitik düşünme becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Bu iş birliği çerçevesinde, kütüphane kaynaklarının verimli kullanımı, yapay zeka ile desteklenen öğrenme araçlarının entegrasyonu ve öğrencilerin yapay zeka temelli araştırma yetkinliklerinin artırılması için çeşitli stratejiler geliştirilmektedir. Ders kapsamında öğrenciler, asenkron öğrenme deneyimi ile esnek bir eğitim süreci yaşayacak ve güncel yapay zeka teknolojilerini kullanarak projeler geliştirme fırsatı bulacaklar.